Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zorggeschil legt de wkkgz uit

In het jaar van 2017 is er een nieuwe zorgwet ingegaan. De wkkgz; wet voor kwaliteit, klachten en geschillenzorg. Deze wet is van kracht gegaan om ervoor te zorgen dat zorginstellingen de kwaliteit van de zorg gemeten kunnen waarborgen. Er wordt op een aantal onderwerpen focus gelegd, namelijk: De klachten van cliënten moeten gemakkelijk ingediend kunnen worden en krijgen een beter proces. Ook voor de medewerkers moet het makkelijker en laagdrempeliger kunnen om incidenten intern te vermelden. Daarnaast moet er bij elke zorginstelling een mogelijkheid komen voor meldplicht. Hoe is de wkkgz voor jouw zorginstelling of bedrijf? Doe bij de website van zorggeschil de wkkgz test en kijk hoe je ervoor staat!

Het verbeterd aanpakken van de klachten van cliënten

Met het ingaan van de wkkgz-wet wordt het voor elke officiële zorginstelling verplicht om een onafhankelijke klachtenfunctionaris aan te stellen. De klachtenfunctionaris is nodig voor verschillende aspecten van de zorg. Meestal wordt deze gebruik wanneer een cliënt en zorginstelling niet uit een geschil komen. Normaliter zou er dan een rechtszaak komen, maar dit is voor beiden de client en de instelling niet voordelig. Hier komt dus de middenweg; de klachtenfunctionaris. Deze is bevoegd om sancties op te leggen aan een zorginstelling tot 25.000 euro en zorgt dus voor een snellere en makkelijke aanpak van klachten van cliënten. 

De alarmering voor medewerkers 

De medewerkers moesten ook een mogelijkheid krijgen om intern incidenten te vermelden met als doel de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit moet er namelijk voor zorgen dat incidenten meer besproken worden onder medewerkers zodat er van elkaar geleerd kan worden. Ook zorgt het hierdoor voor meer continuïteit in de zorg. Ben je nou geïnteresseerd in meer informatie over de wkkgz of wil je een kijkje nemen op de website van Zorggeschil? Klik dan op meer informatie over de wkkgz.

https://zorggeschil.nl

Related Posts

Opslagruimtes huren bij Opslagman

Swarovski ketting

Houtboor nodig? Dan bent u bij Technischeprodukten.nl op het juiste adres!