Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Webcam cover: erg handig!

Met of zonder webcam cover, we doen het allemaal: even lekker Skypen met familie in het buitenland, een uurtje een Google Hangout bijwonen of via Apple’s Facetime even gezellig bijkletsen met je beste vriendin die bijvoorbeeld ziek op bed ligt. Als gebruikers van deze applicaties laten we ons met een brede glimlach op ons gezicht met onze webcam filmen. Maar wees eens eerlijk: wie wil er in het middelpunt van de lens staan als er geen gebruik wordt gemaakt van welke videochat programma dan ook? Inderdaad. Dat wil niemand! Wanneer de webcam niet wordt gebruikt, gebruiken gelukkig al veel mensen een eenvoudige methode om ongewenste privacy inbreuk te voorkomen.

Gebruik een webcam cover!

Volgens onderzoeken maakt bijna de helft van de Nederlandse bevolking zonder webcam cover zich toch wel zorgen over de vraag of vreemden hun camera’s zonder toestemming kunnen gebruiken. En de oplossing is zo eenvoudig. Bij Webcam Covers heb je er al één snel in huis. Want hoe voorzichtig je ook bent, soms ben je even afgeleid en klik je ongewild op een niet-veilige e-mail. Een e-mail waarin een Trojaans Paard zit versleuteld waardoor onbewust de webcam wordt ingeschakeld. Zelfs op een manier waardoor je het niet eens in de gaten hebt, omdat het lampje van de webcam niet knippert.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Bijvoorbeeld, wanneer je een zogenaamd grappige video opent die aan een mail is toegevoegd. De hacker krijgt wanneer jij erop klikt heel eenvoudig de kans om toegang te krijgen tot de webcam camera. Zo kan hij bijvoorbeeld video’s van jou opnemen of de webcam programmeren. Bijvoorbeeld door een foto te nemen zodra je als nietsvermoedende gebruiker een bepaald woord op je toetsenbord typt.

Webcam bescherming door Webcam Covers

De webcam covers van WebcamCovers.nl werken als een klein schuifraam. Het bestaat uit een geleiderail en een schuifelement dat naar wens eenvoudig kan worden gesloten of geopend. De gebruiker bevestigt het zelfklevende frame aan het oppervlak rond de camera. De lens blijft onaangeroerd, zodat de webcambescherming geen vuil op de lens achterlaat. Ze hebben ook covers die geschikt zijn voor de smartphone of tablet. De covers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit, roze of aluminium. Het bedrijf biedt de covers aan van stevig kunststof of aluminium.

Related Posts

Uw unieke skischoenen bij skischoenopmaat.nl

Zorggeschil legt de wkkgz uit

OTTO Workforce