Online marketing advies is meer dan een beetje links plaatsen naar een pagina in een website met een anchortext. Was de voorgaande zin al een hersenkraker voor u, maar wilt u wel omzet genereren met uw website? Dan wordt het tijd om te spreken met een consultant van Score. Een goede consultant kan bewijzen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe succesvol zijn of haar aanpak is. In de grote boze wereld ben je als consultant niets als eenling en ben je aangesloten op een internationaal netwerk van specialisten. Aanvankelijk gaat het bij online marketing advies om het uitzetten van piketpaaltjes waarbinnen uw organisatie zich gaat profileren op het internet. Hierdoor ontstaat een marketingmix die vergelijkbaar is met de marketinginzichten volgens Kottler.

De vijf P’s blijven bestaan alleen is de invulling anders. Wanneer je een webshop of website hebt, dan kunnen we de P van Plaats ook benoemen. Niet in fysieke zin, maar in virtuele zin. Het gaat erom dat uw website of webshop in een goede buurt staat. Dus op een server die niet wordt geassocieerd met zoals goksites. De P van persoonlijke verkoop is bij duurdere consumptiegoederen in het hogere segment nog belangrijker, omdat de consument verwacht dat er snel wordt gereageerd. Prijs blijft hoe dan ook een issue, maar mag niet van doorslaggevend belang zijn. Bij online marketing advies komt ook de hoe vraag om de hoek. Je kunt prachtige verhalen realiseren vertellen, maar uiteindelijk is het de omzet die telt. Hiervoor moet je kunnen meten en dat is ook niet vanzelfsprekend, want daarvoor heb je tools nodig die kijken als een neutrale bezoeker. Zou jezelf gaan kijken in Google, dan blijft in het cache geheugen van het device waarmee je hebt gekeken toch een vorige zoekopdracht bewaard. Dus in feite lijkt het alsof je beter scoort dan je in werkelijkheid doet. Meten is weten en daar ga je dan ook op sturen wanneer je werkt aan de on line promotie van money pages. Maar voordat dit zin heeft zul je hoe dan ook moeten zorgen dat off page ook alles in orde is. Met name dit is een grote inspanning, omdat ook alle web pagina’s moeten voldoen aan specifieke eisen. Het gaat te ver om deze te benoemen in dit artikel. En als je dan hoog scoort in de zoekmachines, hoe ga je dan de bezoeker verleiden om naar jou pagina te klikken, want de concurrentie probeert dit namelijk ook. Wanneer ze besluiten om naar jouw pagina te klikken waarmee het geld verdient wordt in de vorm van een offerte aanvraag of aankoop, dan moet deze pagina voldoen aan de gesuggereerde verwachting. Anders werkt dit nadelig i.v.m. de bouncerate. Hierop baseert Google of dat het een kwalitatief hoogwaardige pagina is welke een bepaalde autoriteitstatus verdient.

Binnenkort is er meer over deze materie inclusief het vertrouwen wat uw website of website dient uit te stralen te vinden via de Inventi Academy. Hier wordt ook uitgelegd wat het doel is van beelden om verkoopprocessen te ondersteunen.