Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Veiligheid op de weg

Vele van ons doen het, autorijden. Of het nu een rit naar het werk is, de supermarkt of de plaatselijke voetbalclub, de auto wordt vaak gebruikt. Voor een product dat je veel gebruikt wil je dat het veilig is. De afgelopen jaren is de veiligheid auto’s hard vooruitgegaan, maar er zit altijd verbetering in daardoor gaat de EU ook meer regels invoeren om de veiligheid van auto’s nog harder vooruit te laten gaan.

 

Mensen maken fouten

Ongeveer 90 procenten van de verongelukkingen zijn veroorzaakt door een menselijke fout, logisch ook want degene die achter het stuur zit is en blijft een mens en die maken wel eens grote fouten. Daarom wil de EU ook dat de AI meer gaat meehelpen, verschillende veiligheidssystemen zijn verplicht geworden in nieuwe auto’s. Dit zijn kleine dingen zoals bijvoorbeeld parkeersensoren maar ook grotere technieken zoals noodremsystemen. De EU hoopt hiermee ervoor te zorgen dat fouten minder vaak worden afgestraft met een groot ongeluk en dat iedereen er ongeschonden uit kan komen, mocht het toch gebeuren.

 

Niet alleen auto’s

Ook vrachtwagens en bestelwagen moeten eraan geloven, het aantal ongevallen met vrachtwagens is flink aan het stijgen in Nederland, in 10 jaar is het aantal gestegen met 50%. Bij vrachtwagens gaat ook vooral over de dode hoek, een plek naast of achter de vrachtwagen, waar de chauffeur niets kan zien. Deze kunnen met bepaalde spiegels of camera’s wel zichtbaar worden, waarmee al een groot aantal ongelukken kan worden voorkomen.

 

Dit geldt vooral voor nieuwe auto’s, maar wat kan je doen met je oude auto? Je kan bijvoorbeeld een draadloze achteruitrijcamera kopen of een camos camera, om zo beter in te kunnen parkeren en om ook goed te kunnen zien wat achter je gebeurd. Ook is het verstandig om de onderhoud van je auto goed te regelen, door jaarlijks een APK te doen en bij elke ditje of datje meteen naar de garage gaat.

https://www.vanzwitserland.nl/