Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Moderne vormen van linkbuilding

Anno 2018 is linkbuilding nog steeds niet weg te denken uit een goede zoekmachine optimalisatie strategie. Content en techniek zijn nog steeds uitermate belangrijk – het zijn zelf absolute musts – maar linkbuilding is toch echt de motor die jouw website aandrijft. Toch bestaat dit vakgebied niet meer uit het blind vergaren van zoveel mogelijk links, maar is het een vakgebied geworden waar een achterliggende gedachte achter zit. Wat zijn nou eigenlijk moderne vormen van linkbuilding?

Anchorteksten

Linkbuilding draait tegenwoordig meer en meer om het opbouwen van een merknaam. Google is slim genoeg om te herkennen wat jij doet, maar hecht er meer waarde aan dat jij een sterk merk hebt. Gebruik inkomende links dus niet alleen voor zoekwoorden maar concentreer je vooral op het versterken van jouw URL en jouw merknaam. Hierbinnen kun je zoekwoorden als paardenmiddel gebruiken om gericht te kunnen sturen.

Google My Business

Linkbuilding heeft eigenlijk te maken met alle externe websites en pagina’s die naar jouw website verwijzen. Jouw Google My Business account is hier net zo goed onderdeel van. Zorg er daarom voor dat je een dergelijk account hebt, die ook voldoende is ingevuld. Vul deze met een beschrijving, plaats jouw bedrijf in de juiste categorie, upload foto’s en spoor (oud-)klanten aan om reviews en beoordelingen achter te laten

Social Media

Ook social media wordt steeds populairder. Deze kanalen zijn een prachtig middel om direct bezoekers mee aan te trekken. De mate waarin je zelf bezoekers genereert, draagt ook enorm bij aan een hoge waardering van Google. Wanneer je je op de linkbuilding van jouw website focust, houd dan ook zeker rekening met sociale media kanalen.

Een partij die jou kan helpen bij het vergroten van de autoriteit van jouw website, is De Online SEO Specialist. Lees direct verder over de linkbuilding diensten van dit SEO bureau.