Led verlichting en led lampen worden steeds populairder. Iedereen heeft er de mond van vol, en dus is het geen wonder dat iedereen er steeds meer over te weten wil komen. De eerste ledverlichting kwam al meer dan 10 jaar geleden op de markt en dat was ook het moment waarop de eerste armaturen voor led lampen in onze huiskamers verschenen. Dit waren soms wat vreemd aandoende luchters. Ze zagen er modern uit, en pasten volgens sommige mensen niet direct in ieder interieur.

Daarom komt het misschien wat vreemd voor dat er nu ook de Led T5 op de markt te vinden is. De term T5 zegt misschien op het eerste zicht niet zoveel, maar wanneer we je vertellen dat dit de naam voor de fitting is die veel wordt gebruikt in aquariums, dan zal bij velen wellicht ook figuurlijk het licht gaan branden. In aquariums heb je licht nodig, veel licht zelfs. Dat hoeven we aan de liefhebber niet uit te leggen. Met de steeds duurder wordende energie, is het belangrijk om daar spaarzaam mee om te gaan. Uiteraard mogen de vissen daar niet onder lijden. Daarom is het belangrijk om weten dat er nu ook led lampen en led verlichting bestaat in de vorm van Led T5.

Led T5 is echt een volwaardige vervanger voor de reguliere kleine TL-lampen die trouwens ook nog tal van andere toepassingen kennen voor zowel hobby’s als in het huishouden. Ook in de keuken zijn deze kleine buislampen de perfecte oplossing voor bijverlichting. Je kunt kiezen voor zowel warm wit licht als neutraal wit licht en net daardoor is deze Led T5 heel erg geschikt om voor verschillende doeleinden gebruikt te worden.

Led verlichting geeft sterk licht. Dat is de voornaamste reden waarom consumenten meer en meer kiezen voor led lampen. Met de led T5 maak je de beste keuze wanneer je op zoek bent naar duurzame led verlichting die veel licht geeft en een lichthoek heeft van wel 120°. Hierdoor kun je een groot oppervlak verlichten zonder dat je daar het volle pond moet voor betalen aan verbruik. De led T5 led lampen zijn verkrijgbaar in twee modellen die beiden slechts 14 Watt verbruiken. Je krijgt er wel 20 tot 40 Watt aan conventionele lichtwaarde aan terug.

Lumen

Om de lichtsterkte van de led T5 aan te duiden, wordt trouwens net zoals voor andere led lampen en led verlichting de eenheid lumen gebruikt. Zo wordt het onmogelijk om de lichtsterkte met het verbruik te verwarren en wordt het nog handiger om led lampen en led verlichting te gebruiken en te vergelijken.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-tl-t5.html