Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Kosten voor maken van bedrijfsfilm

Wanneer je als bedrijf een bedrijfsfilm wilt laten maken ga je eerst op onderzoek uit. Je bepaalt je budget, en bekijkt misschien wel bedrijfsfilms van concurrenten of bedrijven in de buurt. Daarnaast bepaal je natuurlijk wat er in de film moet komen te zitten.

Het maken van een bedrijfsfilm kost natuurlijk geld. Hou rekening met een uurtarief van 75 euro. Maar wat krijg je nu voor deze 75 euro per uur? Ik zal een paar punten uitlichten.

Ga op zoek naar een goede of meerdere goede locaties.

Op deze locaties kan de bedrijfsfilm geschoten worden. Er wordt aan meerdere cameraposities gedacht. Een locatie wordt op een aantal punten gecheckt. Het mooiste is wanneer alles op een locatie kan worden opgenomen. Door alles op een locatie te doen hoef je niet te schakelen, het schakelen tussen locaties kost tijd en dus geld. Met een locatie kun je dus behoorlijk kosten besparen.

Wees daarnaast ook creatief met het vertellen van de boodschap.

Deze boodschap wordt gemaakt om een goed verhaal te vertellen. Deze dient door de kijker duidelijk te zijn. Ga voor een creatieve boodschap en laat hierbij de juiste beelden zien. Het moet een levendige bedrijfsfilm worden en geen saai stuk. Wanneer het niet boeiend is voor de kijker zal deze vroegtijdig afhaken. Zeer waarschijnlijk dat u de boodschap niet heeft kunnen vertellen, waardoor het doel dus niet bereikt is. Het maken van een film kost geld en het is voor u als opdrachtgever dan ook belangrijk om hier iets moois uit te halen. De uren komen voornamelijk uit de opnames. Denk aan interviews die met collega’s of werknemers opgenomen dienen te worden, hier gaat tijd in zitten, en zo verhoogt dit de prijs van de film. Normaal gesproken wordt een video in 1 dag opgenomen. Waarna de beelden worden gemonteerd en afgewerkt.

http://www.companyfilms.nl

Related Posts

SEO Den Haag | SAM Online Marketing

Screenprotector op uw Samsung aanbrengen

Jobs in Gronau Westfalen