Voordat de professionals van spuitgietbedrijf HSV-TMP in Ede een kunststof product of onderdeel van een product voor u kunnen maken, hebben zij een goed ontwerp nodig. Zodra dit voorhanden is, kunnen zij een injectievorm gaan maken dat volledig aan de productspecificaties voldoet.

Design, cruciaal voor een spuitgietbedrijf

De rol van de design afdeling binnen het spuitgietbedrijf is daarom heel cruciaal in dit proces. Zij beoordelen een eventueel kant en klaar ontwerp dat u aanlevert en maken wijzigingen en aanbevelingen op basis van belangrijke product-eisen, waaronder productgebruik en functie. Of ze maken het design zelf wanneer u geen ontwerp voorhanden heeft. Hierbij is het van belang te weten:

  • Hoe wordt het gebruikt? Is het een op zichzelf staand product of een onderdeel van een grotere assemblage?

  • Wat zijn de afmetingen en elastische vereisten?

  • Moet het onderdeel bestand zijn tegen de elementen, druk en chemicaliën?

Uitdagende taak

Een ontwerp van een kunststof spuitgietmatrijs wordt door de medewerkers van spuitgietbedrijf HSV-TMP altijd gemaakt met deze criteria in het achterhoofd. Matrijsholtes, ventilatieopeningen en plaatsing van de poort zullen variëren, niet alleen op basis van het onderdeel ontwerp, maar ook op basis van het type hars. Rekening houdend met elk van deze productiefactoren is het een uitdagende taak en één die een sterke kennisbasis, niet alleen van vormontwerp maar ook het spuitgietproces vereist. In de loop der jaren hebben zij verschillende ontwerp uitdagingen gehad. De meeste zijn door hen opgelost door het analyseren van de echte functie van de onderdelen en het product aan te passen om aan die eisen te voldoen. Professionals die met u meedenken, daar heeft u wat aan.

Constante controle op kwaliteit

De kwaliteit wordt niet pas aan het einde van het proces gecontroleerd. Elk ontwerp wordt onderworpen aan een ontwerp beoordelingsproces en wordt opnieuw gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er niets is gemist.

Ruime ervaring

Alle medewerkers van HSV-TMP hebben een schat aan ervaring, niet alleen met het ontwerpen van mallen, maar ook met het bouwen ervan. Deze achtergrond geeft hen de mogelijkheid om creatieve oplossingen te vinden voor zelfs de meest uitdagende ontwerp productieproblemen.