Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Digital marketing op de digitale snelweg

Digital marketing kan zowel offline als online ingezet worden. Wanneer digital marketing offline ingezet wordt, is dit voor spotjes op televisie of bioscoop of op schermen die je tegenwoordig overal ziet hangen, meestal zonder dat iemand er naar kijkt (hierover later in dit artikel meer). Indien digital marketing online wordt ingezet, is dit voor marketing via en op het internet, zoals we ze allemaal kennen wanneer we online zijn. Wat vergeten wordt, is dat online digital marketing ook gebruikt wordt op schermen die je tegenwoordig overal ziet, echter met het verschil dat deze schermen wel bezoekers kennen (hierover ook later in dit artikel meer). Over offline digital marketing, behalve het thema “schermen”, gaat dit artikel niet. Het is eigenlijk ouderwets en relatief eenvoudig en zeer algemeen bekend. Hieronder digital marketing op de digitale snelweg (het internet).

Digital marketing en internet

Wanneer de inleiding goed gelezen is, mag het duidelijk zijn dat internet marketing met alle daarbij behorende componenten (search engine marketing, content marketing, email marketing, mobile marketing, banner advertising, augmented marketing, viral marketing, enz.) een onderdeel van digital marketing (“online” digital marketing). Met andere woorden wanneer men over digital marketing praat, in combinatie met het internet, praat men eigenlijk over internet marketing. Gelukkig wordt internet marketing ook vaak online marketing genoemd en op deze manier raken we het spoor heerlijk kwijt. “Online” digital marketing is niets meer als een relatief, sinds het internet commercieel geworden is, nieuwe tak binnen digital marketing. Digital marketing bestaat al zolang er bioscopen en televisie bestaan en is in de loop der jaren uitgebreid met schermen en mobiele telefoons (voor wat betreft SMS, het “online” deel van digital marketing is er voor smartphones (behalve SMS).

Digital marketing en schermen

Je ziet het tegenwoordig overal, schermen die informatie en reclameboodschappen de wereld in sturen, meestal zonder dat iemand er naar kijkt. Dit is digital marketing verkeerd, misschien geldt dit voor een deel ook wat televisie en bioscoop uitstraalt, het verschil is echter dat je er al naar kijkt en niet wilt of kunt weglopen. Terwijl bij schermen dit juist wel kan en ook gebeurd. Hoe vaak zie je niet dat een scherm zelfs uit staat, of sneeuwt of zeer onduidelijk beeld heeft, het komt omdat het niet interessant is. Niet voor de theoretische kijker en niet voor de winkelier, of het vliegveld, of de wachtruimte…. Wanneer de schermen aan het internet gekoppeld zijn, dan komt de kracht van “online” digital marketing in beeld, en wordt er wel gekeken! Over “online” digital marketing de volgende keer meer.