Shuaimw
Image default
Business / Marketing and Advertising

Diamanten oorbellen kiezen

Diamanten, een van de meest waardevolle materialen op aarde. Er zijn wellicht stoffen die nog meer waard zijn, maar op het gebied van mode en sieraden zijn diamanten toch wel het topje van de ijsberg. Zo worden tegenwoordig, maar ook vroeger, diamanten in allerlei soorten accessoires verwerkt. Zoals horloges en tasjes, maar ook ringen, armbanden en diamanten oorbellen.

 

Vooral de oorbel was en is nog steeds een populair sieraad om diamanten in te verwerken. Diamanten oorbellen zijn er dan ook te vinden in veel verschillende uitvoeringen. Bij elke outfit past eigenlijk wel een setje oorbellen om de outfit écht af te maken. Ze zijn een mooie aanvulling zonder dat ze te veel aandacht wegtrekken van je gezicht en kleding. De populairste soorten oorbellen zijn oorhangers, oorringen, oorknoppen en oorstekers. Het ligt natuurlijk aan jezelf welke soort je het mooist vindt. Maar bij verschillende gezichtsvormen staan bepaalde soorten diamanten oorbellen net iets beter dan de ander.

Oorbellen passend bij je gezicht

Zo kan je gezichten het beste onderverdelen in rond, lang, ovaal, vierkant en hartvormig. Kies vooral diamanten oorbellen die niet dezelfde accenten hebben als jouw gezichtsvorm. Doe je dat wel, dan benadruk je juist extra de vorm van je gezicht. Dit kan afleiden of er soms een beetje gek uitziet. Oftewel, kies geen grote, ronde oorbellen als je van jezelf al een rond gezicht hebt, maar kies dan juist voor bijvoorbeeld lange diamanten oorbellen.

 

Als je hebt gevonden wat voor vorm diamanten oorbellen je wilt, kan je nog gaan kijken naar de type diamanten die je in de oorbellen verwerkt wilt hebben. Er zijn eigenlijk vier dingen waar je op moet letten. Het aantal karaat (het gewicht van de diamant), de kwaliteit (hoeveel licht laat de diamant door), de kleur (diamanten die echt 100% kleurloos zijn, zijn heel zeldzaam en duur) en de slijpvorm.